Νοέμβριος 2017

Ανεστάλη η 24ωρη απεργία στο μετρό την Πέμπτη

Ανέστειλετην εξαγγελθείσα για την Πέμπτη24ωρηαπεργία στο μετρό το σωματείο των ηλεκτροδηγών.

Όπως ανακοίνωσε, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία παρευρέθηκε και η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, τέθηκε το πλαίσιο και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες επίλυσης του μείζονος θέματος της αναδρομικής αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών των ηλεκτροδηγών, για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Προκλητικός ο 58χρονος στην απολογία του: Η Δώρα μπορεί να έπεσε πάνω στο μαχαίρι που κρατούσα

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Β´ Νεκροταφείο την ημέρα που της πήρε τη ζωή, απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή.

Όπως περιγράφει η πάλη με το θύμα κράτησε 5-6 λεπτά ενώ λέει πως δεν αποκλείεται να έπεσε η ίδια η 32χρονη πάνω στο μαχαίρι.

Αυτεπάγγελτες συλλήψεις για όσους διακόπτουν πλειστηριασμούς και επιτίθενται στους συμβολαιογράφους

Σε αυτεπάγγελτο αδίκημα, που σημαίνει πως η αστυνομία χωρίς μήνυση από την πλευρά των παθόντων, θα μπορεί να συλλαμβάνει, θα γίνει η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης (η εισβολή στα γραφεία τους) σε βάρος των συμβολαιογράφων, σύμφωνα με την επίσημη θέση της κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκε στη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η συνάντηση έγινε μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων να ξεκινήσουν αποχή έως τις 31 Δεκεμβρίου για λόγους ασφαλείας μετά τις επιθέσεις που δέχονται.

Στάση εργασίας στο μετρό αύριο Τρίτη

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμές 2 & 3) αύριο Τρίτη 7 Νοεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί.

Τη στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών που αντιδρά στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Σε 25 προσαγωγές χρυσαυγιτών προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση κατά γυναικών στο Εφετείο

Στην προσαγωγή 25 μελών της Χρυσής Αυγής προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση σε βάρος γυναικών κοντά στο Εφετείο Αθηνών.

Συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προσαχθεί στην κρατική ασφάλεια για την επίθεση και τον τραυματισμό μιας δικηγόρου και δύο ακόμη γυναικών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο Εφετείο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται.

Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι τρεις γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους.