Ιούνιος 2017

Νoor-1: Οσμή διαπλοκής με «φόντο» τα ναρκωτικά...

Η πολύκροτη υπόθεση του «Noor-1» έχει ξεφύγει προ πολλού από τα στενά ποινικά όρια και αποτελεί το πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, για αλληλοσυγκρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα και μεγαλοεπιχειρηματίες. Παράλληλα, έχει αποκτήσει και πολιτικές προεκτάσεις, με την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ξεκινήσει ένα «γαϊτανάκι» κατηγοριών και αιχμηρών υπονοιών, για υποστήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματιών, το όνομά τους έχει εμπλακεί έμμεσα στην υπόθεση του «Noor-1».

Ρόδος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το νησί αναμένεται να μεταφερθεί στο οχηματαγωγό, προκειμένου να κάνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη, μεταφέρει 33 φορτηγά ενώ επέβαιναν συνολικά σε αυτό 30 άτομα πλήρωμα και δύο οδηγοί φορτηγών-όλοι ‘Ελληνες.

Ελληνικό: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την απομάκρυνση των προσφύγων

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ απέκλεισαν τη περιοχή του καταυλισμού των μεταναστών στο Ελληνικό και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται επιχείρηση εκκένωσης των χώρων του πρώην αεροδρομίου, από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που παραμένουν εκεί τους τελευταίους μήνες.

Στις 04.40 τα ξημερώματα της Παρασκευής αστυνομικοί τοποθέτησαν κορδέλες στην κεντρική είσοδο, εμποδίζοντας την είσοδο στους περαστικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, οι μετανάστες θα μεταφερθούν στη δομή φιλοξενίας της Θήβας. Στο Ελληνικό ζουν περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες.