Νoor-1: Οσμή διαπλοκής με «φόντο» τα ναρκωτικά...

Η πολύκροτη υπόθεση του «Noor-1» έχει ξεφύγει προ πολλού από τα στενά ποινικά όρια και αποτελεί το πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, για αλληλοσυγκρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα και μεγαλοεπιχειρηματίες. Παράλληλα, έχει αποκτήσει και πολιτικές προεκτάσεις, με την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ξεκινήσει ένα «γαϊτανάκι» κατηγοριών και αιχμηρών υπονοιών, για υποστήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματιών, το όνομά τους έχει εμπλακεί έμμεσα στην υπόθεση του «Noor-1».

Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, η υπόθεση του «Noor-1» βρίσκεται στο επίκεντρο του επιχειρηματικού και πολιτικού ενδιαφέροντος. Αφορμή αποτέλεσαν διαρροές στον «Τύπο», που έκαναν λόγο για συναντήσεις-εντός φυλακών- του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση, Μάκη Γιαννουσάκη. Επίσης το φως της δημοσιότητας είδαν ηχογραφημένες συνομιλίες αρμόδιου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, με τον καταδικασθέντα Γιαννουσάκη. Σ’ αυτές, ο αξιωματικός φαίνεται να επιχειρεί να πείσει τον Γιαννουσάκη, να καταθέσει κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, κάνοντας μάλιστα λόγο για «κυβερνητική επιθυμία» προκειμένου να πληγεί-εκτός από τον επιχειρηματία-και η Νέα Δημοκρατία.

Τι ισχυρίζεται η κυβέρνηση-Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία
Ο Πάνος Καμμένος παραδέχθηκε ότι ήρθε σε επικοινωνία του με κρατούμενο για την εν λόγω δικαστική υπόθεση. Σημείωσε όμως ότι στόχος ήταν να διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή και να βοηθήσει στις προσπάθειες των δικαστικών αρχών, που επιζητούν απαντήσεις σχετικά με τον ιθύνοντα νου του «Νoor-1».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Άμυνας, κάνειλόγο για «απαράδεκτη αντιθεσμική παρέμβαση και αντιδημοκρατική λειτουργία» και σκοπεύει να φέρει το ζήτημα στη Βουλή, συνεπικουρούμενη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σύγκρουση με οσμή διαπλοκής
Κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία εντέχνως εγείρει ζήτημα «αντιθεσμικών παρεμβάσεων», προκειμένου να παρακωλύσει τη διεξαγόμενη έρευνα και να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης «μακριά» από την ουσία, που είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης για το πλοίο που «πιάστηκε» να μεταφέρει 2,1 τόνους ηρωίνης.

Μάλιστα, κάποιοι, σπεύδουν να υπενθυμίσουν και τις άριστες σχέσεις που διατηρεί η ΝΔ και δη η οικογένεια Μητσοτάκη με τον επιχειρηματία Μαρινάκη.

Η πλευρά Μαρινάκη, για την ακρίβεια, τα μίντια που βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής του, ισχυρίζονται ότι πολιτικά και οικονομικά συμφέρονται επιχειρούν να στήσουν σκευωρία κατά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Μάλιστα αφήνουν σαφή υπονοούμενα για εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη στην υπόθεση και αναφέρονται σε αγαστή… συνεργασία του τελευταίου με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να στοχοποιηθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η Νέα Δημοκρατία, στις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών της, αποφεύγει να εμπλακεί στον «υπόγειο» επιχειρηματικό πόλεμο, επιμένοντας να θέτει το ζήτημα σε πολιτική βάση. Η ηγεσία της, δεν επιθυμεί ταύτιση με επιχειρηματικές... φατρίες και δεν θέλει να στιγματιστεί ως υπερασπιστής συγκεκριμένων συμφερόντων. Αντίθετα, θα επιδιώξει να πετάξει το... μπαλάκι της διαπλοκής στην κυβέρνηση.