Οκτώβριος 2014

Τί να περιμένετε αν επιλέξετε την μέθοδο της αποτέφρωσης.

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, την οποία απέστειλε σε όλες σε όλες τις Μητροπόλεις, προκειμένου να συμμορφωθούν.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή, δεν θα τελείται νεκρώσιμη ακολουθία, ούτε μνημόσυνο, για όσους αποδεδειγμένα επέλεξαν μόνοι τους να ακολουθήσουν την μέθοδο της καύσης, αντί της ταφής.

Tags: 

Λάρισα: Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι.

Θύμα μίας άκρως βίαιης ληστείας έπεσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων απο τη Λάρισα, τους οποίους οι ληστές ακινητοποίησαν, έδειραν και στην πορεία λήστεψαν.

Αναλυτικά, οι δύο δράστες, φορώντας μάσκες οι οποίες κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο τους, εισέβαλλαν στην οικεία του ηλικιωμένου ζευγαριού. Αφού τους ακινητοποίησαν δένοντας τους χειροπόδαρα, προσπάθησαν ασκώντας σωματική βία να αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με το πού κρατάνε τα αντικείμενα αξίας και τα χρήματα μέσα στο σπίτι.

Tags: 

Πλ.Αμερικής: Σύγκρουση λεωφορείου με τρόλεϋ.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε αυτοκινητηστικό δυστύχημα στη Λεωφόρο Πατησίων, στο ύψος της πλατείας Αμερικής, κοντά στη στάση Κολιάτσου.

Ένα αστικό λεωφορείο της ΕΘΕΛ συγκρούστηκε με ένα τρόλέϋ, περίπου στις 16:25, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς ελαφρά, μία μητέρα και το 15χρονο παιδί της.

Στο σημείο επικράτησε πανικός και η κυκλοφορία διακόπηκε, προκειμένουν να εξεταστεί ο χώρος για τα πιθανά αίτια του ατυχήματος, τα οποία παραμένουν άγνωστα, ενώ η μητέρα και το ανήλικο παιδί μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Tags: 

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί λόγω 28ης Οκτωβρίου.

Αρκετές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν απο νωρίς το πρωϊ της Τρίτης, σε πολλούς δήμους της Αθήνας, λόγω των μαθητικών παρελάσεων που λάβουν χώρα ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Η στάθμευση και η στάση στο κέντρο της Αθήνας θα απαγορευτεί απο τις 6 το πρωί και διακοπή της κυκλοφορίας θα ξεκινήσει απο τις 10 και μετά.

Για να μην βρεθείτε μπλεγμένοι λοιπόν, όσοι πρέπει να βρίσκεστε εν κινήσει εκείνη την ώρα, δείτε αναλυτικά παρακάτω ποιούς δρόμους πρέπει να αποφύγετε:

Tags: 

Φώτα LED και αντίστροφη μέτρηση στα φανάρια.

Την πιθανότητα να τοποθετηθεί σύστημα αντίστροφης μέτρησης και φώτα LED στα φανάρια, με σκοπό να υπάρξει εξοικονόμιση ενέργειας, συζητά το Υπουργείο Υποδομών.

Η αντίστροφη μέτρηση θα επιτευχθεί με μία ηλεκτρονική συσκευή οπτικού σήματος, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τον φωτεινό σηματοδότη και με φωτεινούς αριθμητικούς χαρακτήρες, θα δείχνει τον υπολοιπόμενο χρόνο πριν από την εκπνοή της διάρκειας κάθε χρωματικής ένδειξης του σηματοδότη.

Tags: 

Ασύλληπτος ο αριθμός των θυμάτων του ιού Έμπολα.

Τρομακτικές ήταν οι αποκαλύψεις των στοιχείων της έρευνας που πραγματοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η οποία καλύπτει μέχρι και την 19η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον απολογισμό αυτό, ο ιός Έμπολα έχει καταστροφικούς ρυθμούς, με τους νεκρούς να φτάνουν μέχρι στιγμής τους 4.877. Συνολικά έχουν καταγραφεί 9.936 κρούσματα σε 7 χώρες, εκ των οποίων, το 70% θεωρείται θανατηφόρο.

Tags: 

54122: Έλαβα μήνυμα απο αυτό τον αριθμό.

Βλέποντας αρκετά post σχετικά με αυτό τον αριθμό, αποφάσισα και εγώ να καταθέσω τη δική ιστορία, να δώσω τα φώτα μου, που λένε και στο χωριό μου.

Δεν πάει πολύς καιρός απο τότε που έλαβα στο κινητό ένα γραπτό μήνυμα απο μία γυναίκα-δεν θυμάμαι και το όνομα- που ζητούσε γνωριμία. Θυμάμαι την έκπληξη μου σαν τώρα, δεν μπορούσαν να καταλάβω πώς βρήκε αυτή η άγνωστη τον προσωπικό μου αριθμό και μου έστελνε μηνύματα.

Tags: 

Αλήθειες σε κομματική συγκέντρωση

Είναι ευνόητο πλέον πως οι Έλληνες πολιτικοι έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο και όπου εμφανίζονται δημόσια προπυλακίζονται απο αγανακτησμένους πολίτες.

Tags: 

Κύμα βοήθειας απο ΗΠΑ για τους Κούρδους.

Μία εναέρια αμερικάνικη αποστολή βοήθειας προς την πληγμένη Συρία, κατέφτασε με μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, για μπορέσει να δώσει μία ανάσα και την πιθανότητα προβαδίσματος στους ανθρώπους που μάχονται τόσες μέρες για τη ζωή τους.

Πυρομαχικά, όπλα και ιατρικές προμήθειες αρκετές για μεγάλο διάστημα, μεταφέρθηκαν εκεί με 135 διαδρομές και προορίζονται για την συνεχόμενη αντίσταση ενάντια στο Ισλαμικό κράτος, οι μαχητές του οποίου επιχειρούν να καταλάβουν το Κομπάνι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης.

Tags: 

Ο Λάρι Έλιοτ και η μυθική Σκύλλα

«Η Ελλάδα αγαπά τις επικές ιστορίες και η σπουδαιότερη εξ αυτών είναι η ιστορία του Οδυσσέα, του ήρωα που έκανε δέκα χρόνια να βρει το δρόμο της επιστροφής στην Ιθάκη, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου».

Με αυτά τα λόγια, ο οικονομικός συντάκτης του «Guardian», Λάρι Έλιοτ, γράφει στην εφημερίδα για την αγωνιώδη προσπάθεια της Ελλάδας να ορθώσει το ανάστημα της και να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Tags: 

Σελίδες