Απρίλιος 2016

Λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη τριών ατόμων για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα προχώρησαν τη Μ. Τρίτη αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατοχή των τριών ατόμων ηλικίας 27, 35 και 42 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 232 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου.

Οι τρεις άνδρες φαίνεται να είχαν σκοπό να διαθέσουν τα παράνομα πακέτα τσιγάρα στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Tags: 

Μέτρα της Τροχαίας για τους εκδρομείς του Πάσχα

Απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου τίθεται σε ισχύ από τη Μεγάλη Πέμπτη για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο.

Πιο αναλυτικά

Τη Μεγάλη Πέμπτη για το ρεύμα εξόδου από τις 15.00 έως τις 22.00 και τη Μ. Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου από τις 06.00 έως τις 16.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Tags: 

«Καρτέρι» έστησαν σε επιχειρηματία στον Άλιμο

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς άγνωστοι έστησαν ενέδρα θανάτου, τα ξημερώματα σε επιχειρηματία στον Άλιμο, ανοίγοντας πυρ με καλάσνικοφ κατά οχήματος στο οποίο ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, έπεσε νεκρός από τα πυρά των δραστών ενώ εκείνοι διέφυγαν με κλεμμένο τζιπ που έφερε πλαστές πινακίδες. Το συμβάν εκτυλίχθηκε στις 00:55 τα ξημερώματα στην οδό Κεφαλληνίας 14.

Tags: 

Συνδύαζε τους τουρίστες με την λαθρεμπορία του

Συνολικά 90 κούτες με λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εντός τουριστικού λεωφορείου στον Έβρο από άνδρες της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Τελωνείου των Κήπων.

Ο οδηγός και δύο επιβάτες του οχήματος συνελήφθησαν. Ορισμένα από τα αδασμολόγητα προϊόντα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο σύστημα κλιματισμού της οροφής. Το λεωφορείο εισήλθε από τη γειτονική Τουρκία.

Και οι τρεις συλληφθέντες είναι Έλληνες, κάτοικοι Ροδόπης, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο της τάξεως των 9.000 ευρώ για λαθρεμπορία.

Tags: 

Περισσότεροι από 200 πρόσφυγες έφτασαν στο Βόλο

Λίγο πριν τις 20.00 εχθές το βράδυ έφτασαν στο κέντρο φιλοξενίας Μόζας του Βόλου οι πρώτοι 207 πρόσφυγες από τη Συρία, που αποβιβάστηκαν από λεωφορεία. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικού καναλιού, έως και αργά το βράδυ πραγματοποιούταν η καταμέτρηση τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των προσφύγων βρίσκονται 84 παιδιά και αρκετές γυναίκες, ενώ είναι συγκαταβατικοί: Δέχτηκαν να μείνουν στο χώρο και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα, κατά την έλευσή τους στο κέντρο φιλοξενίας που διαμόρφωσε το προηγούμενο διάστημα η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Tags: 

Νέες κινητοποιήσεις τώρα με οδηγούς ταξί

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη (ξεκινά από τις 5 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής) οι ιδιοκτήτες ταξί σε ολόκληρη την χώρα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών - Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), οι ρυθμίσεις αυτές «θα αφανίσουν τον ήδη εξαθλιωμένο κλάδο των ταξί», καθώς εάν εφαρμοστεί το νέο φορολογικό σχέδιο «τα περίπου 30.000 ταξί της χώρας θα κληθούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος των 20.000.000 ευρώ».

Σημάδια ελπίδας φάνηκαν στον 36χρονο αστυνομικό που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο

Σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα έχει μεταφερθεί από την Κυριακή ο 36χρονος Κώστας Λεονταράκης. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο κέντρο με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι θεράποντες ιατροί και το προσωπικό του κέντρου εκφράζουν αισιοδοξία για την αποκατάσταση του 36χρονου και πιστεύουν ότι θα επανέλθει ενώ και η κατάσταση της υγείας του, δίνει σημάδια ελπίδας.

Tags: 

Έχασε τη ζωή του μπροστά στους θαμώνες του καφενείου στο Ηράκλειο

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας ένας 68χρονος άνδρας στον Κόκκινο Πύργο την ώρα που βρισκόταν σε καφενείο της περιοχής.

Ο 68χρονος είχε επισκεφθεί το καφενείο της περιοχής, όπως συνήθιζε καθημερινά, για να βρεθεί με συγχωριανούς του και να ξεχαστεί παίζοντας μία παρτίδα τάβλι. Αυτό ήταν το καθημερινό πρόγραμμα του ηλικιωμένου.

Tags: