Ιούλιος 2014

Χαρούκι Μουρακάμι - Πώς ένα όμορφο πρωινό του Απρίλη είδα το 100% κορίτσι

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, ζούσαν ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Το αγόρι δεκαοχτώ χρονών και το κορίτσι δεκαέξι Το αγόρι δεν είναι ιδιαίτερα όμορφο, και το κορίτσι δεν είναι ιδιαίτερα όμορφο. 'Ένα μοναχικό και συνηθισμένο αγόρι κι ένα μοναχικό και συνηθισμένο κορίτσι, σαν αυτά που υπάρχουν παντού. Ωστόσο πιστεύουν ακράδαντα πως κάπου σ' αυτό τον κόσμο υπάρχει ένα κορίτσι η ένα αγόρι, που τους ταιριάζει 100%. Ναι, πιστεύουν σ' ένα θαύμα. Κι αυτό το θαύμα ήρθε.
Μια μέρα οι δυο τους συναντιούνται τυχαία στη γωνία κάποιου δρόμου.

Tags: 

Υπερφορτώνει τον εγκέφαλο η ζωή στις πόλεις

Πρόσφατη επιστημονική μελέτη, απέδειξε ότι η ζωή σε αστικό περιβάλλον, με υπερβολικό άγχος, πολυκοσμία, θόρυβο κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης σχιζοφρένειας και άλλων ψυχικών νόσων.
Σύμφωνα με γερμανική έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature», το «Science» αλλά και τις βρετανικές εφημερίδες «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ» η ζωή στις πόλεις μας “τρελαίνει”.

Tags: 

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος, γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε", ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους, είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το ενδέκατο σε έκταση ελληνικό νησί και το τρίτο (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα) και δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων. Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 40.758 κατοίκους (απογραφή 2011). Από την Πελοπόννησο απέχει 9,5 ναυτ. μίλια (από την Κυλλήνη του Νομού Ηλείας) και 8,5 ναυτ. μίλια από το πλησιέστερο βόρεια σε αυτή νησί, την Κεφαλονιά. Οι κάτοικοί της καλούνται Ζακύνθιοι, ή Ζακυνθινοί.

Tags: 

Το ανέστησε η μπίρα

Απίστευτο και όμως αληθινό! Αλογο στην Αυστραλία που ταλαιπωρούνταν από πόνους στο στομάχι και ήταν ένα βήμα πριν το θάνατο, συνήλθε πλήρως. Την πρωτοβουλία για να ποτίσει το ζώο, πήρε το αφεντικό του. Δεν πίστευε στα μάτια του, όταν συνηδειτοποίησε πόσο θαυματουργό αποδείχτηκε το αλκοόλ
Το αλκοόλ μπορεί τις περισσότερες φορές να προκαλεί κύρωση του ύπατος, αλλά και προβλήματα στο συκώτι, ωστόσο κανένας δεν θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι μπορεί να σώσει ζωές και πόσο μάλλον ενός αλόγου...

Tags: 

Σκύρος

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Βορείων Σποράδων. Βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας, από την οποία απέχει γύρω στα 35 χλμ και είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Σποράδων (210 τετρ. χλμ.) με πληθυσμό 2.602 κατοίκων. Το νησί, κατά το μεγαλύτερο μέρος, είναι ορεινό κυρίως στα νοτιοανατολικά, όπου υπάρχουν τα όρη Κόχυλας (792 μ.), Κουμάρι, Πιριώνες και Φανόφτης. Το κλίμα του νησιού χαρακτηρίζεται από δροσερά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες με μέση ετήσια θερμοκρασία 17 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά σχηματίζονται οι όρμοι Καλογριάς, Πεύκου, Αγίου Νικολάου και Τριστόμου.

Tags: 

Σώθηκε από σφαίρα χάρη στα γυαλιά της

Μία νεαρή γλίτωσε από βέβαιο θάνατο, όταν σφαίρα που δέχτηκε εξοστρακίστηκε στα γυαλιά που φορούσε.
Η Αλόνζα Μπράιαντ ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ του σπιτιού της στο Σιάτλ των ΗΠΑ, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί έξω από το σπίτι της. Μία από τις σφαίρες πέρασε από το παράθυρο, χτύπησε τη γέφυρα των γυαλιών της Αλόνζα και στη συνέχεια εξοστρακίστηκε.
Η 16χρονη τραυματίστηκε σοβαρά. «Με πήρε ο ύπνος με τα γυαλιά μου. Αν δεν τα φορούσα, δε θα ζούσα τώρα», δήλωσε η νεαρή που στάθηκε τυχερή στην ατυχία της.

Tags: 

Την «πλήρωσε» το χαμστερ

Ένας νεαρός άνδρας δεν μπόρεσε να «καταπιεί» τη ζήλια του για το κατοικίδιο της φιλενάδας του και αποφάσισε να πάρει εκδίκηση.
Η κοπέλα του τον ενημέρωσε πως αγαπάει περισσότερο το χαμστεράκι της από ότι αυτόν και ο ζηλιάρης άνδρας αποφάσισε να την εκδικηθεί. Έτσι, εισέβαλε στο σπίτι της, όταν αυτή έλειπε και ελευθέρωσε το κατοικίδιο από το κλουβί του.
Το περιστατικό συνέβη στο Μπλάκπουλ της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Άντριου Γουόλς, πέρασε από δίκη, με την Τζούλι Χάνσον να επιθυμεί την τιμωρία του.

Tags: 

Ύδρα

Η Ύδρα είναι νησί του Αργοσαρωνικού. Με το αυτό όνομα φέρεται η πρωτεύουσα και λιμένας της νήσου που αποτελεί ομώνυμο Δήμο, που αριθμούσε 1.966 κατοίκους στην απογραφή του 2011, οι οποίοι, λόγω του άγονου εδάφους, ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό. Είναι εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί.

Tags: 

Τυχερός μεθύστακας

Ο λόγος για έναν άνδρα στον Καναδά, ο οποίος ήταν πεσμένος στις γραμμές του τραίνου, αφού είχε μεθύσει. Το τραίνο πέρασε από πάνω του και το μόνο που συνέβη ήταν να ξυπνήσει και να σηκωθεί για να φύγει. Ευτυχώς γι’ αυτόν βρίσκονταν ανάμεσα στις δύο σιδηρογραμμές από τις οποίες πέρασαν οι δύο συρμοί.
Το περιστατικό συνέβη στο Έλκο της Μπρίτις Κολούμπια. Ο οδηγός του ενός τραίνου πάτησε την κόρνα και τα φρένα και έβαλε τις φωνές, αλλά μάτια, καθώς ο μεθυσμένος έμοιαζε αναίσθητος.

Tags: 

Του… τα έφαγαν οι ποντικοί

Τραγικό θάνατο βρήκε ασθενής σε νοσοκομείο της Ινδίας, αφού δέχθηκε επίθεση αρουραίων που του έφαγαν τα γεννητικά όργανα!
Ο Αρούν Σαντχούκια είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Κολκάτα, λόγω πνευμονίας. Σε ένα επισκεπτήριο, οι συγγενείς του τον είδαν γεμάτο αίματα από τη μέση και κάτω και κάλεσαν αμέσως τους γιατρούς.[ad#ad-1]
«Καμία νοσοκόμα δεν ήταν παρούσα. Ο ασθενής πονούσε πολύ. Αρουραίοι είχαν επιτεθεί στα γεννητικά του όργανα», δήλωσε στην Χάφινγκτον Ποστ συγγενής του θύματος.

Tags: 

Σελίδες