Τους νάρκωναν και τους λήστευαν.

Στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες Ρομά, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο είχαν ναρκώσει και ληστέψει οχτώ ηλικιωμένουν άντρες, στην περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο γυναίκες έψαχναν σε αγγελίες εφημεριδών για ηλικιωμένους άντρες που έψαχναν για σύντροφο. Αφού λοιπόν κανόνιζαν ένα ραντεβού στο σπίτι του θύματος, έβαζαν υπνωτικά χάπια και άλλες ναρκωτικές ουσίες στον καφέ ή στο αφέψημα του εκάστοτε ηλικιωμένου και μόλις εκείνος έχανε τις αισθήσεις του, τότε του έκλεβαν ό,τι πολύτιμο υπήρχε μέσα στο σπίτι.

Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και έθεσε σε κίνδυνο τα θύματα, τα οποία λόγω προχωρημένης ηλικίας είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις, τα θύματα παρέμειναν αναίσθητα για πολλές ώρες, ενώ κάποια χρειάστηκε να νοσηλευτούν για λίγες μέρες.

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απόπειρες ληστειών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σύσταση συμμορίας και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Tags: