Τι άλλο θα δούμε: Κλέβουν τρόφιμα για πυρόπληκτους και πλιατσικολογούν σπίτια

Την ώρα που οι πυρόπληκτοι από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική μετρούν τις πληγές του και παλεύουν κυριολεκτικά να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια είδηση που μόνο οργή και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει. Δύο άνδρες συνελήφθησαν να κλέβουν τρόφιμα που συγκεντρώνονται για τους πυρόπληκτους. Όπως δήλωσε η Αστυνομία, συνελήφθη ένας 37χρονος στη Νέα Μάκρη ενώ έκλεβε τρόφιμα από αποθήκη που συγκεντρώνονταν τρόφιμα για πυρόπληκτους μαζί με ένα έναν 49χρονο που διέφυγε και τον ψάχνουν. Έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Μάκρης εντοπίστηκε και το όχημα που είχε σταθμεύσει, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κούτες με τρόφιμα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ένα ακόμα νοσηρό φαινόμενο που παρατηρήθηκε ήταν αυτό του πλιάτσικου σε μισοκαμμένα σπίτια του Νέου Βουτζά. Η Αστυνομία που καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία σπιτιών και περιουσιών στην περιοχή συνέλαβε τέσσερεις νεαρούς 22-26 ετών να έχουν εισβάλλει σε σπίτι και να προσπαθούν να κλέψουν ό,τι πολύτιμο μπορεί να έχει απομείνει στα ρημαγμένα από την καταστροφή σπίτια.

Τα φαινόμενα αυτά πέρα από λυπηρά αποτελούν δείγμα της νοσηρότητας της κοινωνίας μας και πρέπει να μας προβληματίσουν ως «παράπλευρες απώλειες» ενός ήδη τόσο δυσάρεστου γεγονότος, όταν στο βωμό του όποιου ασήμαντου κέρδους χάνονται η ο ανθρωπισμός και η αξιοπρέπεια μας. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα περιστατικά αυτά να μην είναι μεμονωμένα και οι κλέφτες αυτοί να σχετίζονται και με αντίστοιχα περιστατικά του παρελθόντος.