Τελικός για Τσιάβου και τετραπλό σκιφ

 

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου θα αγωνιστεί στον τελικό του απλού σκιφ ελαφρών βαρών. Μετάλλιο διεκδικεί και το πλήρωμα στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

 

Χωρίς αντίπαλο η Αλεξάνδρα Τσιάβου πήρε την πρώτη θέση στον ημιτελικό του σκιφ ελ βαρων γυναικών και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων και Ολυμπιακών αθλημάτων που είναι σε εξέλιξη στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας .
Την πρώτη θέση στον ημιτελικό και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό εξασφάλισε και το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα-Νίκο Αφεντούλη που πήρε τη θέση του άρρωστου Σπύρου Γιάνναρου (αποσύρθηκε απο το σκιφ ελ βαρών ανδρών) και τους 8ους Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Παναγιώτη Μαγδανή-Λευτέρη Κόνσολα.
Εκτός τελικού έμεινε το τετραπλό σκιφ νεανίδων με τις Δέσποινα Εμμανουηλίδου, Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου-Ξανθή Κολτσίδα-Βασιλική Ζυγούρα. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 6η θέση του ημιτελικού και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό για μια θέση απο την 7η ως την 12η.
Το τετραπλό σκιφ εφήβων με τους Κων/νο Μαγκλάρα-Δημήτρη Καριτέλη-Βασίλη Αγγελόπουλο-Κων/νο Βαγενά πήρε την 4η θέση στον ημιτελικό C/D και θα πάρουν μέρος στον τελικό D για μια θέση απο 19-25.
Τέλος το διπλό σκιφ των εφήβων με τους Κώστα-Λαδόπουλο πήρε την 4η και θα αγωνιστεί στον τελικό F.
To πρόγραμμα του Σαββάτου (18/8) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον μεγάλο τελικό του τετραπλού σκιφ ελ βαρών ανδρών (11:55) αλλά και της δικώπου νεανίδων (12:55), τον μικρό τελικό του τετραπλού σκιφ νεανίδων  (09:56), τον ημιτελικό της δικώπου εφήβων (10:10).