Συνταρρακτικές οι εξελίξεις για το ειδεχθές έγκλημα στη Ρόδο.

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, της εικοσιενός ετών φοιτήτριας από το Διδυμότειχο που σπούδαζε στη Ρόδο. Η κοπέλα βρήκε άδικο και βασανιστικό θάνατο στα χέρια δύο ανδρών ενός Έλληνα εικοσιενός ετών καταγωγής από τη Ρόδο και τέκνο ευκατάστατης οικογένειας του νησιού, και ενός δεκαεννιάχρονου Αλβανού. Το κορίτσι φαίνεται να ακολούθησε τους δύο νεαρούς στην εξοχική κατοικία του Ροδίτη εικοσιενάχρονου στη Λίνδο, όπου εκεί, αφού αρνηθηκε να συνευρεθεί μαζί τους, ξεκίνησε το σκηνικό του τρόμου για την άτυχη κοπέλα. Οι δύο νεαροί φαίνεται ότι άρχισαν να τη χτυπούν με ένα ηλεκτρικό σιδερο παντου στο σώμα της αφήνοντας την αναίσθητη, τη βίασαν και επειτα για να ολοκληρώσουν την αποτροπιαστική πράξη τους, τη μετέφεραν στην ερημική και απόκρυμνη παραλία Φώκια της Ρόδου όπου και την πέταξαν στα βράχια ενώ ήταν ακόμα ζωντανή αφού της αφαίρεσαν όλα της τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα πλην του στηθόδεσμου.

Το πτώμα της κοπέλας βρέθηκε στις 28 Νοεμβρίου από δύτες και ύστερα απο εξέταση ο ιατροδικαστής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η άτυχη Ελένη πέρασε μαρτυρικές στιγμές στα χέρια των δολοφόνων της. Όπως αποκάλυψε τα χτυπήματα που κατέφεραν οι δύο νεαροί στην κοπέλα δείχνουν ερασιτεχνισμό και έντονο θυμό, διότι τη χτυπούσαν όπου έβρισκαν. Επιπλέον η ιατροδικαστική εξέταση ανέδειξε και σημάδια βιασμού.

Οι δύο νεαροί έχουν ήδη συλληφθεί, ο δεκαεννιάχρονος έχει ήδη παραδεχτεί την πράξη τους ενώ ο εικοσιενάχρονος στου οποίου το σπίτι διενεργήθηκε το σκηνικό του φόνου, δεν παραδέχεται να έχει καμια εμπλοκή στο έγκλημα. Η τακτική που ακολουθούν για την ώρα και οι δύο νεαροί είναι να μεταθέτουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Πάρα ταύτα ο 19χρονος Αλβανός ομολόγησε ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή την ώρα που την πέταξαν στα βράχια και τους εκλιπαρούσε να την πάνε στο νοσοκομείο. Της αφαίρεσαν όλα της τα ρούχα κ τα πέταξαν στη θάλασσα θεωρώντας πως έτσι έχουν εξαφανίσει όλα τα ίχνη τους. Ωστόσο όλα της τα ρούχα ανευρέθησαν από τους δύτες καθώς και το ηλεκτρικό σίδερο- όργανο του εγκλήματος, πλην της συσκευής τηλεφώνου της κοπέλας. Οι νεαροί ισχυρίζονται οτι και αυτό πετάχτηκε στη θάλασσα όμως ίσως είναι σε σημείο απόκρυφο ή δύσβατο. Μπορεί ακόμα οι δύο νεαροί να μην έχουν πει την αλήθεια ούτε σε αυτό το κομμάτι καθώς έτσι κι αλλιώς στις καταθέσεις τους έχουν πέσει σε πολλές αντιφάσεις. Το κινητό της κοπέλας αναζητείται εντατικά από τις Αρχές και ολοκήρη η περιοχή ερευνάται εξονυχιστικά, καθώς αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορήτου καθώς και το οπτικοκακουστικο υλικό που ενδέχεται να βρεθει σε αυτό,να ρίξει επιπλέον φως στην υπόθεση του αντριχιαστικού εγκλήματος.

Όπως φαίνεται και από αναρτήσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης οι δύο νεαροί είχαν προτείνει και σε άλλες κοπέλες πιθανότατα αναλόγου είδους συνευρέσεις αλλά η άτυχη Ελένη ενδεχομένως δεν ήξερε τι την περιμένει, ουτε καν ίσως την παρουσία τρίτου προσώπου στη συνάντηση που κανόνισε με τον δεκαεννιάχρονο. Αυτό που σίγουρα δεν φανταζόταν ήταν τη μοιραία εξέλιξη που θα είχε αυτό το ραντεβού. Οι γονείς της κοπέλας είναι συντετριμμένοι για τη συμφορά που τους βρήκε κ περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη στο πρόσωπο του αδικοχαμένου παιδιού τους. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις που να διαλευκάνουν περαιτέρω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε ο φόνος της Ελένης.