Στην Καβάλα έπεσαν θύματα απάτης

Πρόσφατα εξιχνιάστηκε η υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου που είχε δημιουργήσει ένας 52χρονος για δήθεν πωλήσεις κινητών τηλεφώνων.

Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ανακάλυψε την απάτη σε βάρος του 41χρονου άνδρα και προχώρησε στη σύλληψη του 52χρονου δράστη.

Σε αγγελία που εντόπισε ο 41χρονος σε διαδικτυακή σελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 52χρονος δράστης, όπου αφορούσε πώληση κινητού τηλεφώνου, ο ενδιαφερόμενος κάλεσε για πληροφορίες.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 52χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 41χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοραπωλησία.

Στην έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως ο 52χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει και από άλλους πολίτες χρήματα με άλλα προϊόντα που κατά καιρούς έβαζε «δήθεν» για πώληση.

Η δικογραφία για απάτη που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Tags: