Στα λευκά μετά από 30 χρόνια παραλία στο Λασίθι!

Οσοι αντίκρισαν το αλπικό τοπίο που στήθηκε σαν παραμυθένιο σκηνικό εκεί που 'σκάει' το κύμα, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο.

Μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι θυμούνται κάτι ανάλογο πριν από περίπου 30 χρόνια.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν, ακόμα και από γειτονικά χωριά, στη χιονισμένη παραλία για μοναδικά φωτογραφικά ενσταντανέ αλλά και για... χιονοπόλεμο, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.

Οπως σχολίαζαν χαμογελαστοί, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν αυτήν τη συναρπαστική εμπειρία και σε συνδυασμό με το εορταστικό κλίμα εν όψει Χριστουγέννων ξέκλεψαν λίγο χρόνο για μια μικρή 'απόδραση' στη χιονισμένη παραλία του Μακρύ Γιαλού.

Προβλήματα
Στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης οι χιονοπτώσεις είναι συνεχείς, με αποτέλεσμα αρκετά σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Με εξαιρετική δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε Ανώγεια, Οροπέδιο Λασιθίου και Ομαλό.

Στα λευκά 'ξύπνησαν' χθες και πολλά χωριά του Δήμου Βιάννου.

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν στο οδικό δίκτυο από την Ιεράπετρα προς Βιάννο, όπου λόγω της πυκνής χιονόπτωσης 'κόλλησαν' νταλίκες.

Τροχαίο ατύχημα λόγω του παγετού είχε ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης. Εχασε τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο προσέκρουσε σε βράχο, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να τραυματιστεί, καθώς φορούσε ζώνη ασφαλείας.




πηγή