Παχύσαρκο 12χρονο κορίτσι που δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει κάνει σωτήρια εγχείρηση

Εγχείρηση στον εγκέφαλο άφησε την Alexis Shapiro με υποθαλαμική παχυσαρκία, η οποία την αναγκάζει να πεινάει συνέχεια και ως επακόλουθο να αποκτήσει τεράστιο βάρος.

Η δωδεκάχρονη Alexis θα υποβληθεί σε σωτήριο γαστρικό μπαϊπάς καθώς πήρε πάνω από 65 κιλά σε 2 χρόνια εξαιτίας μιας μεταβολικής δυσλειτουργίας που προκλήθηκε από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο.

Η Shapiro υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρεθεί όγκος απ τον εγκέφαλο πριν από 2 χρόνια, και έκτοτε δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει. Πήρε περίπου 70 κιλά, ακόμα και κατά τη διάρκεια σκληρής δίαιτας, εξαιτίας δραματικής πτώσης στο μεταβολισμό της, και διαγνώστηκε διαβήτης τύπου β.

Οι γιατροί πρότειναν γαστρικό μπαϊπάς, αλλά η οικογένεια δεν είχε χρήματα, και η ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να το καλύψει. Ξεκίνησαν μια καμπάνια στην υπηρεσία GoFundMe και κατάφεραν να μαζέψουν τα απαιτούμενα 80000 δολάρια. Οι γιατροί είπαν πως χωρίς την εγχείρηση θα συνέχιζε να βαραίνει με ρυθμό ενός κιλού τη βδομάδα.

Μετά την εγχείρηση η Shapiro θα παραμείνει σε δίαιτα υγρών για ένα μήνα, όσο το σώμα της συνηθίζει το μικρότερο στομάχι.