Κι άλλη καθυστέρηση για το επίδομα θέρμανσης.

Ενώ η ημερομηνία διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης έφτασε, κανένας πολίτης δεν έχει καταφέρει να καταθέσει την αίτηση του, όπως απαιτείται προκειμένου να πάρει το επίδομα θέρμανσης και λόγος είναι απλός : η εφαρμογή που θα έπρεπε να υπάρχει, δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι να αναγκαστούν να αγοράσουν πετρέλαιο στην κανονική του τιμή και μετά, να περιμένουν για την επιστροφή των χρημάτων τους. Τί γίνεται όμως με όλους όσους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα; Τί γίνεται με όσους δεν διαθέτουν τα χρήματα αυτή τη στγμή;

Και φέτος οι καταναλωτές που δικαιούνται το επίδομα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε ηλεκτρονική φόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), μπαίνοντας με τον προσωπικό τους κωδικό στο Taxis. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία της απόδειξης που θα εκδώσει ο πρατηριούχος και τον αριθμό ενός τραπεζικού λογαριασμού τους, προκειμένου να πιστωθεί το ποσόν του επιδόματος βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κατόπιν επιδότησης, θα κυμανθεί στο 0,80 το λίτρο και το επίδομα θα εξαρτηθεί απο τα τετραγωνικά μέτρα της οικείας της κάθε οικογένειας, καθώς επίσης και απο το κλίμα στο οποίο βρίσκεται.

Tags: