Θα το... παλέψει ο Λάζαρος

 

Ο τραυματισμός του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου αναγκάζει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να ανακατέψει την τράπουλα ενόψει της πρώτης αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα.

 

Ο Χριστοδουλόπουλος υπέστη διάστρεμμα και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη, αν και ο ίδιος πιστεύει πως θα προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Τετάρτης (22/8), για τα πλέι οφ του Champions League.
Ο Φερέιρα θα περιμένει την πορεία της υγείας του Χριστοδουλόπουλου, αλλά θέλει να έχει έτοιμο το σχήμα, σε περίπτωση που τελικά ο Λάζαρος δεν προλάβει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι.
Δεδομένη είναι μόνο η πεντάδα των μετόπισθεν με τους Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Βελάσκες και Μπουμσόνγκ. Από εκεί και πέρα, υπάρχει περίπτωση να προτιμηθεί το 4-2-3-1 ή το 4-3-3.
Ο Βιτόλο είναι σίγουρος ως αμυντικό χαφ και ο Ζέκα ως αριστερός μέσος, ενώ και ο Σισόκο θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Μία θέση διεκδικούν Κατσουράνης και Μαρίνος, ενώ για την επίθεση ο Φορναρόλι ίσως κερδίσει τη θέση από Τοτσέ και Πετρόπουλο.
Στις τελευταίες προπονήσεις ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναλύει στους παίκτες του το παιχνίδι της Μάλαγα και τους τονίζει πως δεν είναι άτρωτη:
«Είναι καλή ομάδα, επιχειρεί να έχει κατοχή, να ελέγξει τον ρυθμό και είναι επικίνδυνη επιθετικά. Δεν είναι άτρωτη όμως, έχει τις αδυναμίες της και θα επιχειρήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε», είπε στους παίκτες του ο πορτογάλος τεχνικός.