Εκπτώσεις στις τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες

Ολοένα και πιο δυσβάσταχτες γίνονται οι συνθήκες στην Ελλάδα του 2014. Οι τράπεζες επιτέλους πήραν το μήνυμα και αρχίζουν διαγραφές χρεών χωρίς την τοκογλυφία που τους υπερχρέωνε μέχρι και 150 φορές την αξία του κάθε δανείου.
Είδαν οι ιθύνοντες των τραπεζών πως δεν υπάρχει περίπτωση να εισπράξουν τους τόκους και έτσι εριξαν νερό στο κρασί τους και επιζητούν απο τους οφειλέτες μόνο το κεφάλαιο που δανείστηκαν.
Δεν το κάνουν όμως απο καλοσύνη και ούτε έγιναν ξαφνικά φιλεύσπλαχνες. Οι τράπεζες ζητούν πλέον μόνο το κεφάλαιο τους πίσω,ενώ πουλάνε τα παλιά χρέη σε εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες διεκδηκούν εκ μέρους των τραπεζών,το κεφάλαιο συν τόκους-προμήθειες για τις ίδιες.
Έτσι καταλήγουμε σε έναν φαύλο κύκλο που σκοπό έχει να αποδυναμώσει περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά απο όποια χρήματα έχουν απομείνει με τις εισπρακτικές πλέον να παίζουν το ρόλο του νταβατζή απειλώντας μέχρι και τις ζωές των καταναλωτών.
Τους δυο περασμενους μήνες είχαμε τέσσερα περιστατικά με ξυλοδαρμούς καταναλωτών απο μπράβους εισπρακτικών εταιριών.
Ν αδούμε που θα καταλήξει η ασυδοσία των νταβατζήδων τραπεζών και εισπρακτικών που μπήκαν με το έτσι θέλω στις ζωές χιλιάδων καταναλωτών.

Tags: