Ειρηνη Λαγούδη: Η αδικοχαμένη μητέρα και η μυστηριωδης ανεξιχνίαστη δολοφονία της παρά τα διαρκώς νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Ανεξιχνίαστες παραμένουν ακόμα οι αιτίες και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η Ειρήνη Λαγούδη στις 06/01/2018. Η 44χρονη, μητέρα τριών παιδιών, είχε βγει το απόγευμα εκείνης της μέρας να αγοράσει γλυκα για τη γιορτή του ενός παιδιού της την επόμενη και βρεθηκε νεκρή στο αυτοκίνητο της κάποιες ώρες μετά κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα Αιτωλοακαρνανίας. Αρχικά οι αστυνομικές αρχές έτειναν να αποδώσουν το θάνατο της σε αυτοκτονία, ωστόσο αφενός μεν η εντονη αντίδραση της οικογένειας της η οποία κατέθεσε μηνυση κατα' αγνώστων και καποια επιπλέον στοιχεία αφετέρου, εκαναν το σεναριο της αυτοκτονίας να φαντάζει λιγότερο πιθανό, ενώ αυτό της δολοφονίας να επικρατεί. Η οικογένεια ισχυριζόταν εξ αρχής ότι επρόκειτο για μια γυναίκα γεμάτη ζωή και θετική διάθεση, που αφού έχασε το συζυγό της, μεγάλωνε και σπούδαζε μόνη της τα παιδιά της, με φοβερή αφοσίωση και επιτυχία. Από την άλλη το κινητό της γυναίκας που δεν βρέθηκε στο χωρό του εγκλήματος κ θεωρείται οτι κρατείται μυστικά από γνωστό της πρόσωπο είναι ένα ακόμα δείγμα ότι ο θάνατος της άτυχης Ειρήνης προέρχεται από εγκληματική ενέργεια. Ετερόκλητες πληροφορίες έρχονται στο φως που δεν έχουν οδηγήσει ακόμα στη λύση του μυστηρίου αλλά καταδεικνύουν το έντονο παρασκήνιο πίσω από το θάνατο της 44χρονης γυναίκας.

Η αποκάλυψη της σχέσης της με παντρεμένο γιατρό, με τον οποίον είχε έντονο καυγά δύο μερες πριν τη δολοφονία, φαίνεται να είναι μια σημαντική παράμετρος. Η Ειρήνη πριν το θάνατο της αποκάλυψε την σχέση της με τον γιατρό στη σύζυγο του γεγονός που δημιούργησε ένταση μεταξύ τους. Ένα γραπτό μηνυμα με το οποίο τον αποχαίρετα δίδοντάς του ραντεβού στην άλλη ζωή, ήρθε επίσης στο φως, ωστόσο η γνησιότητα του αμφισβητείται μια και το κινητό της Ειρήνης δεν έχει βρεθεί ακόμα. Μάλιστα πιστεύεται οτι αυτή η εντύπωση περί απελπισίας της Ειρήνης ίσως να δόθηκε επι τούτου για να δομηθεί το σενάριο της αυτοχειρίας, χαρακτηριστικό που όπως υποστηρίζει η οικογένεια της δεν ταίριαζε καθόλου με την ιδιοσυγκρασία της και την έντονη προσωπικότητά της. Από την άλλη η Ειρήνη φαίνεται ενδεχομένως να είχε εμπλοκή σε κάποιο κύκλωμα τοκογλυφίας μιας και πρέπει να έχει δανείσει περι τα 70.000 ευρω σε πρόσωπο το οποίο παραμένει άγνωστο μεχρι στιγμής, το οποίο όμως δεν είναι ο γιατρός και πρώην σύντροφός της μιας κι ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί ύστερα από αίτημα το ιδίου.
Ταυτοχρόνως έχουν υπάρξει αυτόπτεις μάρτυρες που έχουν δει την Ειρήνη να διαπληκτίζεται έξω από ΑΤΜ την ημέρα της δολοφονίας της, πιθανότατα με το γιατρό, αργότερα να την καταδιώκει φορτηγάκι και να τρέχει στο δρόμο με μεγάλη ταχύτητα και πιο μετά δύο ανδρες να την βαζουν μέσα στο αυτοκίνητο που βρέθηκε καμμένο κι εκείνη μέσα νεκρή αργότερα. Οι αυτόπτεις μάρτυρες έχουν δεχτει ύστερα από την κατάθεση τους απειλητικά για τη ζωή τους τηλεφωνήματα. Ο Εισάγγελεας έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη για φυσική αυτουργία στους δύο άνδρες που παραμένουν άγνωστοι και για ηθική αυτουργία στο γιατρό και πρώην σύντροφό της.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει ραγδαίες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον καθώς η έρευνα προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει νέος κύκλος καταθέσεων ενώ η οικογένεια δεν θα ηρεμήσει αν δεν αποδειχθεί ότι επρόκειτο για μια καλοσχεδιασμένη δολοφονία και αν δεν αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που την εμπνεύστηκαν και την προκάλεσαν.