Γνωστός κοσμηματοπώλης στη συμμορία των Ρομά

Μια ανώνυμη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα του Αμαρουσίου έφερε γνωστό κοσμηματοπώλη της Αθήνας στο γραφείο του εισαγγελέα, αφού τον εμπλέκει στο κύκλωμα των Ρομά που ξάφριζαν πολυτελείς οικίες σε όλη την Ελλάδα, 'σηκώνοντας' τιμαλφή, πανάκριβα ρολόγια, ακόμη και μετρητά.

Η καταγγελία θέλει τον κοσμηματοπώλη να έχει σχέσεις με τον επιχειρηματία που πριν από λίγες ημέρες πήρε τον δρόμο για τις φυλακές της Χίου και συγκεκριμένα να είναι ένας από τους αποδέκτες των κλοπιμαίων.

Το όνομα του κοσμηματοπώλη δεν είχε προκύψει στα πρώτα στάδια της αστυνομικής έρευνας μεταξύ εκείνων που συνομιλούσαν με τον επιχειρηματία, αλλά έφτασε πρόσφατα στις Αρχές με ένα τηλεφώνημα. Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, η οποία έκανε έφοδο στο κατάστημα του κοσμηματοπώλη, απ' όπου και κατασχέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προέρχονται από τη λεία του κυκλώματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από αυτά δεν είχαν τα απαραίτητα παραστατικά αγοράς. Ολα αυτά ωστόσο απαιτούν χρόνο, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις για το εάν τα ρολόγια ή τα τιμαλφή αποτελούν μέρος των κλοπιμαίων.

Ο εντοπισμός όμως μίας καραμπίνας χωρίς άδεια ήταν αρκετός για να οδηγήσει τον κοσμηματοπώλη στην αυτόφωρη σύλληψη για παράνομη οπλοφορία. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα όπλο-κληρονομιά από τον πατέρα του.

Την ίδια ώρα, οι εφέτες ανακριτές Κατσιβέλη και Φούκας μελετούν τα στοιχεία της δικογραφίας και περιμένουν σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, που περιέχονται σε περισσότερα από 10 CD, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αφού οι επίμαχες συνομιλίες μπορεί να 'γεννήσουν' νέους κατηγορουμένους αλλά και να οδηγήσουν σε νέα εντάλματα σύλληψης.

Σε εκκρεμότητα παραμένει ωστόσο και το σκέλος της εμπλοκής των 3 αστυνομικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα με την παροχή πληροφοριών, καθώς το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την έρευνά του.