Αφγανιστάν: Παντρεύτηκε το βιαστή της.

Ως γνωστόν, στο Αφγανιστάν, η τύχη των γυναικών είναι άσχημη και μπορεί να καταλήξει εως και βασανιστική, ακόμα και το φταίξιμο ανήκει ολοκληρωτικά σε κάποιον άλλο.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην Gulnaz, η οποία κατοικεί στην Καμπούλ. Η γυναίκα αυτή αναγκάστηκε να παντρευτεί το βιαστή της, αλλιώς θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μία ολόκληρη ζωή στο περιθώριο και φυσικά μακριά απο την οικογένεια της.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν μόλις 16 ετών, απο τον Asadullah, ο οποίος είναι ο άντρας της ξαδέρφης της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει έγκυος και να διωχθεί απο την οικογένεια της, καθώς μία εγκυμοσύνη εκτός γάμου- ακόμα και κάτω απο τέτοιες συνθήκες- θεωρείται ύβρις για την οικογένεια της κοπέλας.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, η Gulnaz καταδικάστηκε για αυτό τον λόγο απο το δικαστήριο σε 2 χρόνια φυλάκιση. Μόλις εξέτισε την ποινή της, αποφάσισε να κάνει την απόλυτη θυσία και να παντρευτεί τον βιαστή της, προκειμένου να «αγοράσει» για την κόρη μία νέα ζωή, μακριά απο το περιθώριο και την κοινωνική κατακραυγή.

Tags: