Ένα 13χρονο ο δράστης του φονικού στη Βαρκελώνη.

Στιγμές πανικού έζησαν οι μαθητές και οι καθηγητές ενός σχολείου στη Βαρκελώνη, όπου ένας νεαρός σκότωσε έναν καθηγητή και τραυμάτισε 4 ακόμα άτομα, δεν γνώριζαν όμως αν πρόκειται για μαθητή του σχολείου ή για κάποιον άγνωστο.

Όπως ανακοινώθηκε απο τις Αρχές, ο δράστης είναι ένας 13χρονος μαθητής του εν λόγω σχολείου. Ο Δαβίδ Χουράδο Φερνάντεθ, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής στο σχολείο αυτό, περιέγραψε τί ακριβώς συνέβη τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπος με το νεαρό, μόλις εκείνος είχε σκοτώσει τον άλλο καθηγητή.

«Κατάλαβα πως κάτι άσχημο συνέβη μόλις είδα τους μαθητές να τρέχουν πανικόβλητοι προς τις εξόδους του σχολείου. Ανέβηκα στο 2ο όροφο και τον είδα. Βρισκόταν μέσα σε μία τάξη και είχε μόλις ολοκληρώσει την κατασκευή μίας μολότοφ.

Άρχισα να του μιλάω αλλά δεν έδειχνε να ακούσει. Λειτουργούσε σαν ρομπότ και επαναλάμβανε μηχανικά τα ίδια πράγματα. Φαινόταν σαν υπνωτισμένος. Συνέχισα να του μιλάω με ήρεμο τρόπο και σιγά-σιγά έσπασε. Άφησε τα όπλα κάτω και ξέσπασε σε κλάματα. Είχε υποστεί ένα ψυχωτικό σοκ και μόλις συνειδητοποίησε τί είχε κάνει, ο κόσμος του γκρεμίστηκε»

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών και άλλων καθηγητών, ο 13χρονος δεν είχε προκαλέσει κανέναν πρόβλημα στο παρελθόν και μέχρι εκείνη την ημέρα ήταν υπόδειγμα μαθητή.

Tags: