Φεβρουάριος 2017

Νέο θρίλερ με Τούρκους στρατιωτικούς στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη κρατούνται εδώ και μερικά 24ωρα δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, που φέρονται να μετείχαν στην ομάδα των πραξικοπηματιών που θα υλοποιούσαν το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν.

Εισήλθαν παράνομα στην χώρα μέσω Έβρου και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ορεστιάδας.

Στις 20 Φεβρουαρίου μέσω συνηγόρου κατέθεσαν αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης.

Επείγουσα ΕΔΕ για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών στη Μυτιλήνη

Τη διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος διευθυντή γυμνασίου της Μυτιλήνης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες συγκάλυψης υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών του σχολείου από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου, διέταξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 23 φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Εγκλημα με θύμα 71χρονο στην Εδεσσα

Έγκλημα, με θύμα συνταξιούχο, 71 ετών, αποκαλύφθηκε στην Έδεσσα. Ως δράστης κρατείται και ανακρίνεται 47χρονος, ο οποίος, κατά πληροφορίες, φιλοξενείτο τον τελευταίο χρόνο στο σπίτι του ηλικιωμένου θύματος.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στην είσοδο της μονοκατοικίας όπου διέμενε. Όπως έγινε γνωστό, έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, τα οποία πιθανότατα προκλήθηκαν με μαχαίρι κι ένα ξυλουργικό εργαλείο.

Ταυτοποιήθηκε 33χρονος ως δράστης ληστείας που είχε γίνει πριν από 9 χρόνια

Την εξιχνίαση ληστείας που είχε διαρπαχθεί πριν από εννέα χρόνια, από δύο ένοπλους, σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Ως εκ των δραστών ταυτοποιήθηκε 33χρονος -σήμερα- ομογενής από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ, ο όποιος, κατά πληροφορίες, κλήθηκε ήδη σε απολογία ενώπιον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η ληστεία σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2008 σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, όπου οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και υπό την απειλή όπλων, άρπαξαν 3.225 ευρώ.

Ο στρατός θα παραλάβει τον όλμο που εντοπίστηκε στην Πάτρα

Ο όλμος που εντοπίστηκε σήμερα, πίσω από υπαίθριο κατανεμητή τηλεπικοινωνιών, στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα, δεν είχε πυροδοτικό μηχανισμό, γεγονός που σημαίνει ότι δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί.

Αμέσως μόλις βρέθηκε, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή και στη συνέχεια άνδρες του Γραφείου Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών παρέλαβαν τον όλμο και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. Στη συνέχεια, πρόκειται να τον παραλάβει ο στρατός.

Ένα κοριτσάκι νεκρό και η μητέρα του χαροπαλεύει στην Κατερίνη

Κατέληξε σε νοσοκομείο της πόλης το 9χρονο κοριτσάκι το οποίο ανασύρθηκε αναίσθητο το βραδύ μαζί με την μητέρα του χωρίς τις αισθήσεις του, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο καναπέ του σαλονιού του σπιτιού τους.

Απαισιόδοξοι είναι οι γιατροί και για τη 45χρονη μητέρα της, καθώς κατάσταση της υγείας της να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης ωστόσο η μητέρα και το παιδί έχασαν τις αισθήσεις τους εξαιτίας των πυκνών καπνών που εισέπνευσαν πιθανόν στον ύπνο τους.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστά και ερευνώνται.

Κατασχέθηκαν 102 κιλά κάνναβη που προορίζονταν για Ιταλία

Ποσότητα κάνναβης, βάρους 102 κιλών, που είχαν προορισμό την Ιταλία κατάσχεσαν τα μεσάνυχτα οι λιμενικοί στη Ηγουμενίτσα, ενώ προχώρησαν και σε μία σύλληψη.

Το χασίς ήταν συσκευασμένο σε 92 δέματα και εντοπίστηκε σε μικρό φορτηγάκι κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι λιμενικοί στην πύλη εξωτερικού του λιμανιού.

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου εντόπισαν ανάμεσα σε εμπορεύματα τα ναρκωτικά τα οποία κατάσχεσαν και συνέλαβαν τον 51ενός έτους Ιταλό οδηγό του αυτοκινήτου.

Οι κάτοικοι του Κιλκίς ανοίγουν τα σπίτια τους στους πρόσφυγες

'Ποιος μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες στο σπίτι του;' ήταν το κάλεσμα μέσω facebook της ΜΚΟ Omnes, που έχει ξεκινήσει να τρέχει με δική της πρωτοβουλία ένα πρόγραμμα εύρεσης στέγης για πρόσφυγες εκτός καταυλισμών.