Οκτώβριος 2016

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών

Από το 2014 λειτουργούσε το κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκομίζοντας 4.103.424 ευρώ και 68.263 δολάρια. To κύκλωμα εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη έντεκα ατόμων, που χαρακτηρίζονται από την ΕΛΑΣ ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που διέθετε δομή, οργάνωση και χαρακτηριστικά διεθνικού δικτύου.

Σύλληψη 45χρονης καταζητούμενης στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη μίας 45χρονης, διωκόμενης με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Κύπρου, προχώρησαν αστυνομικοί στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Η συλληφθείσα διώκεται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, της ψευδούς δήλωσης για έκδοση πιστοποιητικού εγγραφής οχήματος, της εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πράξεις που τελέσθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2013 - Μαρτίου 2014, στην επαρχία της Λάρνακας Κύπρου.

Υπεξαίρεση 111.000 ευρώ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Έλλειμμα 111.000 ευρώ στα έσοδα του Οργανισμού, διαπίστωσε η Διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου των ταμειακών αποθεμάτων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016.

Η έρευνα που ακολούθησε την ίδια ημέρα, έδειξε υπεξαίρεση του ποσού από υπάλληλο που εργάζεται στην ΕΛΣ από το 1999, ο οποίος κατείχε την θέση του υπευθύνου των Ταμείων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου.

Πυροβολούσε αδιακρίτως από το παράθυρο του σπιτιού του

Πανικό σκόρπισε το βράδυ της Πέμπτης ένας άνδρας στα Χανιά, όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως από το παράθυρο του διαμερίσματός του στην περιοχή της Νέας Χώρας.

Έντρομοι οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, μη μπορώντας να καταλάβουν τι συνέβαινε.

Περιπολικά της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν τη γύρω περιοχή καλώντας τον κόσμο να επιστρέψει στα σπίτια του.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, πρόκειται για ένα άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά και ο οποίος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως από τον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας.

Συνελήφθη καταζητούμενος για το μακελειό στο Μικρολίμανο το 2014

Ο καταζητούμενος «Ολντι», ο συνεργός του μακελάρη Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2014 είχε αιματοκυλίσει μπαρ στο Μικρολίμανο, αφήνοντας πίσω του 15 τραυματίες, συνελήφθη στη Βουλγαρία.

Μαζί με το μακελάρη είχε συμμετάσχει σε τρεις ένοπλες επιθέσεις, σε Μεταξουργείο, Αγ. Παντελεήμονα και Ομόνοια, όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα 43χρονος θαμώνας καταστήματος.

Ιωάννινα – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων έζησαν τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ το 1967

Ο μεγάλος σεισμός των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε τα Γιάννενα και οι εκατοντάδες δονήσεις ξυπνούν σε πολλούς που ζουν στην συνοικία των Ιωαννίνων που φέρει την ονομασία Σεισμόπληκτα τις μνήμες από την Πρωτομαγιά του 1967, τότε που ένας καταστροφικός σεισμός χτύπησε τα χωριά του Περιστερίου, Μικρή και Μεγάλη Γότιστα, Κράψη και Ανατολική.

Σοβαρό ατύχημα στα ΚΤΕΛ στη Λαμία: Γυναίκα έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων

Σοβαρό ατύχημα προκλήθηκε λίγο πριν τις 16:00 στο σταθμό του ΚΤΕΛ στην οδό Ταϋγέτου στη Λαμία, όταν μια γυναίκα έπεσε από ύψος περίπου 4 μέτρων και χτύπησε στο κεφάλι.
Σύμφωνα με το lamiareport, η άτυχη γυναίκα, ηλικίας 46 ετών, ταξίδευε από Θεσσαλονίκη για Ζάκυνθο και το λεωφορείο είχε κάνει στάση στη Λαμία.

Η 46χρονη είχε ακουμπήσει σε ένα περβάζι για να ξεκουραστεί, πιθανότατα ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας με ασθενοφόρο, συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Αρχαίοι Ελληνες πίσω από τον Πήλινο Στρατό της Κίνας

Μία συγκλονιστή αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται στο φως, καθώς ειδικοί εκτιμούν ότι η Κίνα και η Δύση είχαν έρθει σε επαφή 1.500 χρόνια πριν φτάσει ο Μάρκο Πόλο στη χώρα. Σύμφωνα με το BBC, οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η έμπνευση για τον πήλινο στρατό, που βρέθηκε σε τάφο του πρώτου αυτοκράτορα, κοντά στην σημερινή πόλη Ξιάν, προήλθε από την αρχαία Ελλάδα.

Υποστηρίζουν επίσης ότι Αρχαίοι Ελληνες τεχνίτες εκπαίδευαν τους Κινέζους τον 3ο αιώνα π.Χ. Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι το ταξίδι του Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα ήταν η πρώτη επαφή Ευρωπαίου με τον κινεζικό πολιτισμό.

Νέος ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη Ζάκυνθο

Ακόμα ένας ανεμοστρόβιλος, ο τέταρτος μέσα σε λίγες εβδομάδες, έπληξε σήμερα το πρωί τη Ζάκυνθο, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων του νησιού.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν οι πολύ ισχυροί άνεμοι αλλά και η δυνατή βροχή ξύπνησαν τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες που είναι ακόμα στο νησί.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να είναι νεκρός ο Μπεν

Στον τηλεοπτικό σταθμό ITV μίλησε σήμερα η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ και 25 χρόνια στην Κω.

Η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, Κέρι δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο πως το πιθανότερο πλέον σενάριο είναι να είναι νεκρός ο αγνοούμενος εδώ και 25 χρόνια Μπεν.

Σελίδες