Ιούνιος 2014

Βατικανό

Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία και αποτελεί συνέχεια του εκκλησιαστικού (ή και παπικού) κράτους του Μεσαίωνα. Ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1929 με τη Συνθήκη του Λατερανού. Χαρακτηρίζεται ως το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος, ως προς την έκταση του (0,44 τετρ. χλμ.) και τον πληθυσμό του (σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009) αριθμεί 826 ανθρώπους. Στο Βατικανό εδρεύει η Αγία Έδρα, που αποτελεί το πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας.

Tags: 

Στράτος Αποστολάκης

Ο Στράτος Αποστολάκης είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής γεννημένος στις 17 Μαΐου 1964 στο Αγρίνιο.
Καριέρα ποδοσφαιριστή
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναιτωλικό την περίοδο 1984-1985 και την αμέσως επόμενη χρονιά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνίστηκε έως και το 1990 κερδίζοντας ένα Πρωτάθλημα και ένα Σούπερ Καπ το 1987 καθώς και το Κύπελλο του 1990.
Το καλοκαίρι του 1990 τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός και ήταν μια κίνηση που δημιούργησε ρήξη στις σχέσεις τον δυο ομάδων με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και ο τελικός του Σούπερ Καπ της χρονιάς εκείνης.

Tags: 

Ακολουθία Φιμπονάτσι

Στα Μαθηματικά, οι Αριθμοί Φιμπονάτσι είναι οι αριθμοί της παρακάτω ακέραιης ακολουθίας:

Εξ ορισμού, οι πρώτοι δύο αριθμοί Φιμπονάτσι είναι το 0 και το 1, και κάθε επόμενος αριθμός είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων.
Σε μαθηματικούς όρους, η ακολουθία Fn των αριθμών Φιμπονάτσι ορίζεται από τον αναδρομικό τύπο:

Tags: 

Ροκ σταρ και ναρκωτικά: Εκείνοι που καβάλησαν τον διάβολο και "έφυγαν" νωρίς

"Sex, drugs and rock'n'roll". Το τρίπτυχο που συνδυάστηκε με την κυριαρχία της ροκ μουσικής από τη δεκαετία του '60 και μετά.
"It's better to burn out than to fade away", έγραφε ο Neil Young στο ιστορικό του Hey Hey, My My (Into the Black).
Κάποιοι "κάηκαν" από τις ουσίες και έφυγαν νωρίς, άλλοι ζουν ακόμα, όπως ευτυχώς για εμάς, ο ίδιος ο Neil Young αλλά και άλλοι αστέρες της ροκ που έμπλεξαν με τη λευκή σκόνη. Iggy Pop, David Bowie, Ozzy, ζουν ακόμα και δίνουν το στίγμα τους.

Tags: 

Παρεμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες...

Οδεύοντας προς την καρδιά του καλοκαιριού πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες πολιτών κατά επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονται καταστήματα και ξαπλώστρες στις παραλίες της Ηπείρου, για παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές.

Tags: 

Πρόταση γάμου μέσω videogame!

O Ρόμπερτ Φινκ διάλεξε έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του.

Θέλοντας να κάνει την πρόταση γάμου για την Έιντζελ Γουάιτ, μοναδική, κατάφερε να δημιουργήσει, σε συνεργασία με έναν φίλο του προγραμματιστή και έναν μουσικό, ένα βιντεοπαιχνίδι στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος και η κοπέλα του.

Η κοπέλα, που δεν γνωρίζει τίποτα φυσικά, δέχεται να παίξει το παιχνίδι… μέχρι τέλους.

Tags: 

Η τσουκνίδα και οι ευεργετικές ιδιότητες της

Η τσουκνίδα ένας θησαυρός στον κήπο μας με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία μας. Όταν σκεφτόμαστε τσουκνίδα μας έρχεται στο νου το τσίμπημα της κάθε φορά που την ακουμπάμε. Κι όμως χωρίς αυτό το ιδιαίτερο τσίμπημα της θα είχε καταστραφεί από τα έντονα και τα ζώα. Είναι η δική της ασπίδα προστασίας γι’αυτό πρέπει να φοράμε πάντα γάντια όταν την συλλέγουμε.

Tags: 

UFO ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ......

Ένας πιλότος έγινε μάρτυρας ενός U.F.O την περασμένη Παρασκευή πάνω από την πόλη Caloundra στη νοτιοανατολική πλευρά του Queensland της Αυστραλίας.
Ο πιλότος, ο οποίος δε θέλει να δημοσιευθεί το όνομά του, έχει παραπάνω από 30 χρόνια εμπειρία στο συγκεκριμένο επάγγελμα και είπε ότι ποτέ του δεν έχει δει κάτι παρόμοιο από το παράθυρο του cockpit που να του θυμίζει αυτό που είδε.
Στις 8 μ.μ. της περασμένης Παρασκευής (Μεγάλη Παρασκευή), καθόταν μαζί με φίλους του και θαύμαζαν τον ουρανό όταν ξαφνικά είδαν δύο πολύχρωμα φώτα στον ουρανό.

Tags: 

Φρίντα Κάλο

Η Φρίντα Κάλο (Magdalena del Carmen Frida Kahlo y Calderón], η ορθή προφορά είναι Φρίδα Κάλο: ισπανική προφορά ΔΦΑ: [fɾiða 'kalo], 6 Ιουλίου 1907 – 13 Ιουλίου 1954), ήταν Μεξικάνα ζωγράφος. Στη ζωγραφική της κυριαρχούν τα έντονα χρώματα. Το στυλ που χρησιμοποιεί φαίνεται επηρεασμένο από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό αλλά φαίνεται να έχει δεχτεί και επίδραση Ευρωπαϊκών ρευμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Ρεαλισμός, ο Συμβολισμός και ο Υπερρεαλισμός. Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος και η σεξουαλικότητά της.

Tags: 

Σελίδες