Τρια άτομα κατηγορούνται ότι ρυπαίνουν το νερό της Θεσσαλονίκης

Τρεις άνδρες κατηγορούνται για παραβίαση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος αφού φέρονται να μολύνουν με υγρά βιομηχανικά απόβλητα το εργοστάσιο επεξεργασίας που τροφοδοτεί το βόρειο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με έκθεση του Πρακτορείου Ειδήσεων Αθηνών-Μακεδονίας (ANA-MPA) την Παρασκευή, έχουν καταρτιστεί αρχεία υποθέσεων εναντίον εκπροσώπου μιας τοπικής μονάδας βιοαερίου, ηλικίας 50 ετών, του 45χρονου διευθυντή του εργοστασίου και του οδηγού ενός δεξαμενόπλοιου φορτηγου, 36, μετά από καταγγελία που υπέβαλε στην αστυνομία σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση, στις 30 Ιουλίου 2019, ο 36χρονος οδηγός φορτηγού έριξε μια μεγάλη ποσότητα υγρών αποβλήτων από τη μονάδα βιοαερίου σε ένα κανάλι άρδευσης που τροφοδοτεί νερό από τον ποταμό Αλιάκμονα στο εργοστάσιο επεξεργασίας νερού που τροφοδοτεί τη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία είπε ότι, επειδή δεν διάλυσε σωστά τα υγρά απόβλητα, ο ύποπτος έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και παραβίασε τους νόμους περί προστασίας του περιβάλλοντος.