Τι είπε η γυναίκα με το βιτριόλι και αρνήθηκε να καταθέσει

Η μεθοδική έρευνα της Αστυνομίας Αθηνών, η οποία κατάφερε να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ, οδήγησε στην επίλυση της επίθεσης με βιτριόλι που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε πολλά μέρη, η κατηγορούμενη μπορεί να μην συνεργάστηκε κατά την ανάκριση και δεν ήθελε να αποκαλύψει τα πάντα, αλλά έκανε μια έμμεση ομολογία, περιγράφοντας την πορεία που ακολούθησε με κάθε λεπτομέρεια.

Η πρώτη συνάντηση και το ξέσπασμα της εμμονής

Όσον αφορά τα κίνητρα του 35χρονου δράστη, όλα ξεκίνησαν πριν από ενάμισι χρόνο σε μια κοινωνική εκδήλωση που προσκλήθηκαν μαζί, αυτή και η σύντροφός της και η 34χρονη Ιωάννα. Η προέλευση των δύο γυναικών ήταν από κοντινά χωριά, γνώριζαν η μια την άλλη, αλλά δεν είχαν ποτέ στενή φιλία, αλλά είχαν μακρινή σχέση, καθώς η αδερφή της δράστη είχε συγγενεια με ένα συγγενή του θύματος.

Σε αυτόν τον γάμο, όπου όλοι ήταν μαζί, η Ιωάννα συνάντησε τον σύντροφο της δράστη και την πρόσθεσε αργότερα στις επαφές του στο Facebook. Μόνο αυτή η κίνηση εξόργισε την 35χρονη και ακολούθησε έντονη διαμάχη με τον σύντροφό της και ανταλλαγή μηνυμάτων στην Ιωάννα μέσω Facebook.

Τίποτα άλλο δεν συνέβη μεταξύ τους, αλλά λίγο αργότερα υπήρχε μια άλλη επικοινωνία μέσω Διαδικτύου μεταξύ του συντρόφου της δράστη και του θύματος, με αποτέλεσμα έναν νέο αγώνα.

Αυτή η κατάσταση μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης επαφής διήρκεσε ένα τέταρτο και στην πραγματικότητα το ζευγάρι χώρισε για λίγο και στη συνέχεια βρήκαν το ένα το άλλο. Σύμφωνα με τον σύντροφό της, δεν ήταν σχέση με προοπτική, αλλά η 35χρονη γυναίκα πίστευε και ελπίζε σε αυτήν τη σχέση και στις προοπτικές που πίστευε ότι θα μπορούσε να έχει.

Για λίγο, φαινόταν ότι το όλο ζήτημα είχε ξεχαστεί, αλλά μέσα της, η 35χρονη γυναίκα δεν ηρέμησε ποτέ και κατηγόρησε την Ιωάννα για τη ζημιά στη σχέση της, αν και δεν είχε συμβεί τίποτα περισσότερο μεταξύ της και του συντρόφου του εναγομένου, μέχρι που προχώρησε στο να σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια και να πραγματοποιήσει το σχέδιο εκδίκησης, χωρίς καν να δείξει την παραμικρή μετάνοια.

Αρχικά, όταν η αστυνομία την πλησίασε 50 μέτρα έξω από το σπίτι της την Πέμπτη το πρωί, εξεπλάγην και δεν πίστευε ότι οι αρχές θα την έφταναν ποτέ και προσπάθησαν να ξεφύγουν με επιτυχία. Στην τσάντα της βρέθηκε η περούκα με τα σκούρα κόκκινα μαλλιά που φορούσε την ημέρα της επίθεσης και την τηλεφωνική κάρτα με την οποία είχε κλείσει ραντεβού με ταξί για να διαφύγει.

Πώς έφτασαν οι αρχές στα ίχνη της;

Η αστυνομία κατάφερε να βάλει αυτή τη γυναίκα στο πλαίσιο της έρευνάς της πριν από 10 ημέρες, αφού είδαν νωρίς ότι ο κύκλος και τα γεγονότα που αφορούσαν πιο πρόσφατες περιπτώσεις στη ζωή της Ιωάννας είχαν ισχυρό άλλοθι και δεν είχαν καμία σχέση με την επίθεση.

Είχαν την εικόνα της ξεκάθαρα από την ημέρα της επίθεσης και από μια κάμερα στην Αγία Ελεούσα, τη στιγμή που δραπέτευσε. Σύντομα ανακάλυψαν το ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε και την άφησαν στο Μέτς, κοντά στο σπίτι ενός συγγενή, όπου κατέφυγε με το πρόσχημα μιας επίσκεψης, έως ότου ο θόρυβος υποχώρησε και επέστρεψε στο σπίτι της στο Ζωγράφου, όπου ζούσε με τον αδερφό της .

Ανακάλυψαν την κλήση και είχαν το ηχογραφημένο μήνυμα και σύντομα ανακάλυψαν τους δύο τηλεφωνικούς θαλάμους από τους οποίους έγιναν δύο κλήσεις προς την εταιρεία ραδιο ταξί που την χρησιμοποίησε. Μια καμπίνα βρισκόταν στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου έβγαλε το λεωφορείο την προηγούμενη μέρα και διέταξε το ταξί να το κάνει κράτηση για δύο αγώνες επιστροφής, την επόμενη μέρα.

Στη συνέχεια περπάτησε στη Λεωφόρο Θησέα στην Καλλιθέα, όπου επιθεώρησε τα γραφεία που θα πραγματοποιούσαν την επίθεση και το βράδυ κάλεσε με την ίδια τηλεφωνική κάρτα από ένα τηλεφωνικό θάλαμο στην Ακαδημία Street κοντά στα γραφεία του δικηγορικού γραφείου που εργάζεται στην οδό Sina προς επιβεβαιώστε το ραντεβού με το ταξί το επόμενο πρωί στην Καλλιθέα.

Πήγε με τον ίδιο τρόπο, πραγματοποίησε την επίθεση και όταν η αστυνομία της ζήτησε λεπτομέρειες, άλλαξε το θέμα και αρνήθηκε επίσης να πει πώς απέκτησε τη βιτριόλη. Μετά την επίθεση πήρε το ταξί και πήγε στο Μέτς.

Όταν η αστυνομία βρήκε τον σειριακό αριθμό της τηλεφωνικής κάρτας με την οποία έγιναν αυτές οι κλήσεις, προχώρησαν στη σάρωση και μέσω αυτού προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο ο δράστης είχε καλέσει έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ανεξάρτητα από την υπόθεση και για άσχετο λόγος. Η αστυνομία εντόπισε το συγκεκριμένο άτομο που τους είπε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα τον είχε καλέσει και στην πραγματικότητα στο κινητό του τηλέφωνο ανακάλυψαν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της αφού τον είχε καλέσει μέσω αυτού.

Τώρα ο φράχτης είχε στενεύει γύρω της. Όταν η αστυνομία πήγε στο Νοσοκομείο Θριάσιο και αναφέρθηκε σε αυτήν τη γυναίκα στα Ιωάννα, ήταν η πρώτη φορά που εξέπληξε, αλλά θυμήθηκε την ιστορία που τους είχε προηγηθεί. Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι αυτό το περιστατικό θα ήταν αρκετό για να προκαλέσει μια τέτοια στάση εναντίον της προκειμένου να συνδυάσει γεγονότα και καταστάσεις και να το αναφέρει από μόνο του νωρίτερα στις Αρχές.

Από όλες τις περιπτώσεις που είχαν αρχικά στοχευτεί από οποιονδήποτε από τους ερευνητές, κανένα από τα πολλά άτομα που είχαν καταγραφεί από τον ευρύτερο κύκλο του θύματος δεν είχε δείξει αυτό το άτομο. Το μοιραίο λάθος της ήταν οι κλήσεις που έκανε και η εναγόμενη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι αρχές είχαν τη δυνατότητα να την ανακαλύψουν και να βρουν ίχνη της ακόμη και από τα «ψίχουλα» που παραδέχτηκε ότι άφησε πίσω.

Στην αναζήτηση στο σπίτι που πραγματοποίησε η αστυνομία λίγο μετά τη σύλληψή της, ανακάλυψαν τα τελευταία κρίσιμα στοιχεία, όπως το παλτό της, αλλά και το σακίδιο που φορούσε την ημέρα της επίθεσης, στην Καλλιθέα, το οποίο έχει συλληφθεί σαφώς από την κάμερα στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας.

Την Πέμπτη το απόγευμα, παρουσιάστηκε ενώπιον της Εισαγγελέας, η οποία την κατήγγειλε για απόπειρα δολοφονίας με πρόθεση και ανυπακοή, και της δόθηκε προθεσμία να απολογηθεί στον Ανακριτή την επόμενη Τρίτη.