Ο εισαγγελέας συνιστά την απαλλαγή αξιωματούχου του Ανώτατου Δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis

Ένας εισαγγελέας συνέστησε την Τρίτη την απαλλαγή για έναν αναπληρωτή εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο οποίος κατηγορείται για παρέμβαση σε έρευνα σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας της Novartis.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση προς το Εφετείο Αθηνών, ο δικαστικός αξιωματούχος υποστήριξε ότι ο Ιωάννης Αγγέλης είχε ενεργήσει υπό την εποπτεία του εισαγγελέα διαφθοράς κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Βιέννη το 2018 στο οποίο κατηγορείται ότι αρνείται να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές για τη διερεύνηση του υποτιθέμενου σκάνδαλου.

Ο Αγγέλης είναι ένας από τους βασικούς υπόπτους σε έρευνα για τη δικαστική διεκπεραίωση αξιώσεων - μέχρι στιγμής αβάσιμες - ότι 10 πολιτικοί έλαβαν δωροδοκίες από τον Ελβετό φαρμακοβιομήχανο.

Σύμφωνα με τη σύσταση της Τρίτης, ο Αγγέλης δεν αρνήθηκε να δεχτεί αποδεικτικά στοιχεία που παρείχαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ για έναν από τους πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά είχε πει ότι οποιαδήποτε συνεργασία σε τέτοια θέματα θα έπρεπε να περάσει από τον Οργανισμό Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ποινική Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν λόγοι που να υποδηλώνουν ότι ο Αγγέλης ενήργησε με τρόπο που σκόπευε να βλάψει σκόπιμα το κράτος, δήλωσε ο εισαγγελέας Γιώργος Οικονόμου.