Δέκα άτομα συνελήφθησαν για εμπλοκή σε κύκλωμα ναρκωτικών στη νότια Ελλάδα

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε δέκα άτομα σε σχέση με ένα εγκληματικό δίκτυο που αποτελείται από δύο συμμορίες που καλλιεργούσαν και πουλούσαν ναρκωτικά στην Αθήνα, την Κορινθία και τη Μεσσηνία.

Η πρώτη συμμορία πουλούσε κάνναβη από φυτείες που βρίσκονται στο Όρος Ταΰγετος, στην Πελοπόννησο, ενώ η δεύτερη ομάδα διακινούσε κάνναβη, κοκαΐνη και χάπια στην Αττική, την Κορινθία και τη Μεσσηνία.

Μετά από έρευνα διάρκειας ενός μηνός, αξιωματικοί κατάσχεσαν 3,5 κιλά κάνναβης, 14 δενδρύλλια κάνναβης, 55 γραμμάρια λευκής ουσίας, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, εξοπλισμό καλλιέργειας κάνναβης εσωτερικού χώρου, ένα πιστόλι με ένα περιοδικό, ένα περίστροφο, δύο αεροβόλα - ένα από τα οποία είχε ενσωματωμένα κιάλια και σιγαστήρα - ένα κυνηγετικό όπλο, 297 φυσίγγια, 10 μαχαίρια και 202 πυροτεχνήματα σε αρκετές επιδρομές στα σπίτια, τις αποθήκες και τα αυτοκίνητα των υπόπτων.

Οι ύποπτοι είναι μεταξύ 35 και 61 ετών, ενώ οι αρχές αναζητούν επίσης έναν 46χρονο άνδρα που παραμένει ελεύθερος. Οι ερευνητές είπαν ότι δύο φυλακισμένοι εμπλέκονται επίσης στο κύκλωμα.

Όλοι οι ύποπτοι θα οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέων την Τρίτη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.